Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Yoga og meditationslærer Pernille Fournais Singh+ 45 26 66 24 20 pernille@balancekompagniet.dk

TRE® – Tension and Trauma Releasing Exercises. 
Kan du ryste dine traumer af dig?

Med TRE® så er muligheden der nu. 

Tænk på fuglen, der flyver ind i et vindue. Falder ned. Ligger lidt for derefter at ryste traumet af sig, og flyve videre.

Tænk på den gang, du selv blev rigtig bange, og hvordan rystelserne opstod helt spontant umiddelbart efter.

Tænk på antilopen, der jagtes af løven. Undslipper. OG ryster sig og går videre.

Lige som dyrene ryster sig, efter en ubehagelig oplevelse, har vi også mulighed for at ryste os frie. Det er dog ikke længere en naturlighed hos os, og derfor er TRE udviklet for at støtte os til at genvinde vores evne til at ryste os frie. “Shake it off” og ikke mindst til at møde verden på en mere nærværende og medfølende måde. Du kan også læse mere om TRE her

TRE® er en metode til at arbejde med stress, traumer og kroniske spændinger lagret i kroppen.

Via 7 simple øvelser får din krop mulighed for at komme i kontakt med spændinger i kroppen via naturlige rystelser og spontane bindevævsstræk –  Din krop vil arbejde på at naturligt hjem til dig selv.

Jeg bistår dig i processen, hvor du lærer at selvregulere. Du lærer den den rigtige dosering til dig, når du udfører dine TRE øvelser – og du vil efterfølgende stå med et værdifuldt selvhjælpsredskab, du kan benytte resten af livet dagligt eller i perioder, hvor du finder det relevant for dig og din krop.

TRE er baseret på kroppens naturlige fysiologiske reaktioner, og når du udfører TRE, kan du komme i kontakt med psykiske sår, fysiske sår eller emotionel smerte – alt uden ord.

Når du udfører TRE, aflades spænding, der holdes i muskulaturen, også kaldet for neurogen tremorer. Du forløser fysisk, emotionel og mental spænding.

TRE er således en blid metode til at forbinde sig til sin krop og med alt, hvad kroppen rummer, både det herunder det uhensigtsmæssige.

Hvem kan få glæde af TRE?

Dig, der gerne vil have det bedre og have mere glæde og mindre stress i dit liv.

Dig, der er udfordret af livet og udfordringer, og brug for kontakt til dit indre ståsted

Dig, der har lyst til at lære, hvordan din krop kan blive fri for kroniske spændinger

Dig, der gerne vil lære, hvorda kan bringes tilbage til naturlig balance, hvor krop og sind arbejder harmonisk sammen.

Hvad kan du forvente i en TRE-session:

Du har dine unikke livsoplevelser, og spændingsmønstre. Der er ikke nogen korrekt måde at ryste på. TRE er en mulighed for, at kroppen kan ryste det af sig, den har behov for og er klar til lige nu. Det er også en måde at være med sig selv. Kærligt nærværende, med det der også er svært.

 I trygge og rolige rammer, kan du lære TRE® i Balancekompagniet ved Pernille Fournais. TRE kombineres og understøttes af Pernilles mangeårige erfaring og uddannelse i kropsorienteret psykoterapi og mindfulness.

TRE® er udviklet af dr. David Berceli. Det er en kropsorienteret nyskabende tilgang til stress- og traumebehandling. Alle kan have gavn af TRE® da metoden aktiverer en mekanisme i kroppen, rysten eller vibration, som er en del af din medfødte evne til at regulere dig. Flere tusinder af mennesker har allerede haft glæde af TRE®. Eksempelvis mennesker der har været udsat for traumatiske oplevelser, stress, angst, depression, burn out, psykosomatiske problemer, kroniske sygdomme, fysiske skader, søvnforstyrrelser, mv. TRE® kan også bruges af dig, der måske ikke føler, at du har specifikke problemer, men bare gerne vil opleve mere ro, afslappelse og velvære.

”Det er at hjælpe mennesker til at opdage, at de kan hele sig selv gennem kroppen, OG at de gennem det – bliver mere medfølende overfor andre og andres lidelser, hvad end vi snakker post traumatisk stress disorder, stress, kærestesorger eller whatever. Hel din smerte, for når den ikke længere er i dig, kan du vende dig ud og møde verden med fred. Der ligger en gave i alle traumer” David Bercelli.

Øvelserne: 

TRE består af 7 øvelser, der aktiverer de naturlige refleksmekanismer, der får kroppen til at ryste og vibrere. Derigennem slippes muskelspændinger og nervesystemet falder til ro. Rystelserne mærkes som regel som behagelige, afstressende og lindrende.

Jeg lærer dig at anvende syv enkle øvelser. Når du har lært teknikken kan du selv bruge den efter eget behov.

De fleste af os kender kroppens rystelser. Det er ikke ualmindeligt i alle kulturer at høre sætninger som: ”Efter jeg havde holdt talen, begyndte mine ben virkelig at ryste. Mine hænder rystede så slemt, at jeg ikke kunne holde på noget”.” Jeg var så vred, at jeg rystede over det hele”. Denne velkendte om end foruroligende erfaring med at ryste, er kendt som neurogene rystelser. Neurogne rystelser beroliger nervesystemet og bringer ro i kroppen.

TRE® øvelserne vækker dine naturlige rystelser på en kontrolleret og tryg måde. Når rystelserne fremkaldes i trygge rammer, begynder de at frigive dybe kroniske muskelspændinger blandt andet fra din psoas. For mange mennesker kan det bruges som en hjælp til selvhjælp. For andre anvender jeg det som en del i den psykoterapeutiske proces.

Det er hjælp til selvhjælp. Enkelt. Virkningsfuldt. Afstressende. Selvregulerende. Og meget mere. Det kan integreres i din rutine, og kan være med til at genoprette din indre følelse af ro og afslapning.

En session:

I en session hos mig bliver du grundigt instrueret og vejledt. Du vil ofte også arbejde med øvelserne hjemme, og hver gang hos mig, komme dybere ind. Jeg anvender også TRE® som en del af mange af mine psykoterapeutiske forløb.

Du kan vælge individuelle sessioner. Prisen er 900 kr. pr. time. Varer typisk mellem en time til halvanden time. Aftales på forhånd.

Eller grupper med optil kun fem deltagere. Prisen er 500 kr. i alt og varer mellem 1,5 til 2 timer.

Sessioner og små grupper finder sted på Strandvænget 14, 2960 Rungsted.

Du kan booke tid direkte hos Pernille på 26 66 24 20 eller skrive nedenfor.

Ja tak. Jeg vil gerne booke en TRE session

12 + 7 =