Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Yoga og meditationslærer Pernille Fournais Singh+ 45 26 66 24 20 pernille@balancekompagniet.dk

Stress og overgangsalder

Overgangsalderen gør dig mere sårbar og nemmere at slå af pinden og dermed mere udsat for stress. Alt forandres i dig. Det kan være som en brusende elv fyldt af følelser og tanker, hvor du oplever at være fanget i elven. Få støtte og værktøjer til at komme hen på klippen og se dit liv og din overgang, som det er for dig lige nu. Det hele er i overgang – også ofte din livscyklus. Forældre der bliver måske syge og dør. Børn der flytter hjemmefra. Skilsmisser. Og kroppen er hele tiden med, med de hormonelle svingninger.

Hvis du er utryg, stresset eller bange, aktiveres dit nervesystemet. Det kommer i alarmberedskab. Al energien går til at løbe væk, kæmpe eller fryse. Derved belastes også dine binyrer. Binyrerne er meget vigtige i overgangfasen og producerer androgene hormoner og kan virke som en svag østrogen. Men når systemet er stresset, kan binyrerne ikke tage over fra ovarierne, og der kan komme flere symptomer på overgangsalderen end ellers nødvendigt .

I Balancekompagniet får du hjælp til at navigere igennem de turbulente farvande i overgangsalderen. Du kan både få et mentor forløb eller et psykoterapeutisk forløb. Hormon yoga Terapi er et fantastisk yogaprogram, som jeg selv har brugt og undervist 100 vis af kvinder i. 

Mindfulness og meditation er altid godt – også i overgangsalderen. Læs mere her

Læs mere om Crone Circle

Læs mere om hormon yoga workshop

 

 

 

 

 

 

Få støtte igennem din overgang

11 + 14 =