Psykoterapeut MPF, yoga og meditationslærer Pernille Fournais + 45 26 66 24 20 fournais@balancekompagniet.dk

Lær at meditere

Nærværsmeditation er første skridt ind i din vej til meditation. Det er vejen, der er slået an ved Jens-Erik Risom, Skolen for Anvendt Meditation, som er min mangeårige meditationslærer. 

”Erfaringerne viser at en regelmæssig indre praksis med fokus på indre øvelser, empati og meditation øger muligheden for personlig afbalancering, selvudvikling og selverkendelse”, Jens-Erik Risom

Som illustration på vejen i træning af det bevidste nærvær og den videregående vej anvendes her en illustration inspireret af Jens-erik Risom:

Gadekæret, skovsøen og bjergsøen.

I gadekæret er der masser af affald, skidt og møg i vandet, og vi roder ofte rundt nede i gadekæret. Der er også masser af støj omkring os. Biler. Mennesker. At være bevidst opmærksom – at være vidne – handler om at træde op på bredden af gadekæret og lægge mærke til, hvad der foregår. 

Første trin er den mentale hygiejne ved gadekæret. Her trænes vidnefunktionen, og vi begynder at lægge mærke til alt det, som foregår i gadekæret. Vi lægger mærke til, hvordan vi gang på gang havner i gadekæret, og øver os i at komme op på bredden af gadekæret. Dernæst kan vi begynde at lægge mærke til hvad der ellers foregår i os.

Det næste skridt er skovsøen, som illustrerer et skift. Selvudforskning og selvindsigt, og hvor vi ofte igen og igen må igennem den mørke skov af følelser og emotioner, før vi finder stien ud til skovsøen. Sidste skridt, som kræver en ”god rygsæk og god ballast” er at klatre op mod bjergsøen, hvor der er stille, klart og illustrerer selvbefrielse og opvågning.