Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Yoga og meditationslærer Pernille Fournais Singh+ 45 26 66 24 20 pernille@balancekompagniet.dk

Integral Somatisk Psykologi (ISP™)

Balancekompagniet er glade for at kunne tilbyde Integral Somatic Psychology (ISP™) uddannelsen og ikke mindst ISP terapi og supervision i Danmark og udlandet. Pernille har trænet og assisteret ved uddannelser i indland som udlandet og er nu akkrediteret trainer i ISP.

ISP – Integral Somatic Psychology – er udviklet af Raja Selvam. På basis af hans omfattende viden og erfaring i Somatic Experiencing, Bodynamik, Vedanta og yoga, er ISP en modalitet, der integrerer vestens kropsorienterede psykoterapi med østens visdom om elementerne/chakraer og energiarbejde. Integral Somatic Psychology™ (ISP™) er helhedsorienteret og er også integration en af den nyeste forskning indenfor somatisk psykologi.

I ISP’s Emotional Embodiment-tilgang inviteres klienten til at opbygge kapacitet til følelser i kroppen og blive længere i følelsen og udvide følelsen til andre steder i kroppen udover at arbejde med den fysiske krop, inddrages også den energetiske krop. Klienten er typisk både længere og dybere med følelsen/emotionen, end hvad der ellers sker i terapi.

ISP er udviklet med henblik på at forkorte terapitider og forbedre fysiske, energetiske, kognitive, følelsesmæssige, adfærdsmæssige relationer i alle terapiformer. Det kan derfor bruges som et supplement til andre terapiformer.

Integral Somatic Psychology (ISP)  muliggør en dyb helbredelsesproces, der ikke kun arbejder med sindet, men også med kroppen og energisystemet, hvilket skaber en dybtgående og varig transformation. Gennem ISP kan klienter og terapeuter opnå en dyb forståelse af kroppens rolle i terapien og integrere den i helbredelsesprocessen på en meningsfuld måde.

I ISP bruges udtrykket Embodiment of Emotions, som bogen også hedder. Læs mere og bestil bogen her
Embodiment of Emotions refererer til processen med at forankre og integrere følelser i kroppen. Denne tilgang anerkender, at følelser også er kropslige og energetiske oplevelser, og at arbejde med dem på dette niveau kan være dybt helbredende og transformerende. Embodiment of Emotions er en central del af ISP, da det giver en vej til at arbejde med og frigøre lagrede følelser og traumer, hvilket fører til øget trivsel og balance i livet.

Raja Selvam, der har udviklet Integral Somatic Psychology (ISP), er meget påvirket af indisk filosofi og spiritualitet, især fra traditioner som Vedanta og yoga. Disse gamle visdomstraditioner har bidraget til at forme ISP som en holistisk tilgang til mental sundhed og personlig udvikling.

Vedanta udforsker kernen i den menneskelige eksistens og søger at afsløre den ultimative sandhed om virkeligheden. Inden for Vedanta erkendes kroppen som et middel til at nå en dybere forståelse af selvet og universet. Denne forståelse af kroppen som et redskab til spirituel udforskning og erkendelse er central i ISP.

Somatic Psychology (ISP) integrerer således koncepter fra østlige filosofier og spirituelle systemer, herunder vedanta, chakraer og tilhørende elementer, som en del af sin tilgang.

Chakraer er energicentre i kroppen, der påvirker vores fysiske, følelsesmæssige og spirituelle velbefindende. Hver chakra er forbundet med specifikke områder af kroppen og repræsenterer forskellige aspekter af vores menneskelige oplevelse.

Elementerne, som jord, vand, ild, luft og æter (rum) er forbundet med chakra’erne og symboliserer ikke kun de fysiske aspekter af vores verden, men også forskellige aspekter af vores sind og personlighed. Inden for ISP anvendes elementerne til at forstå og arbejde med klienters oplevelser og personlige dynamikker på en dybere niveau.

Ved at integrere chakraer og elementer i sin tilgang tilbyder ISP klienter en helhedsorienteret ramme til at forstå og arbejde med deres indre oplevelser og udvikling. Gennem en dybere forståelse af disse koncepter kan klienter opnå større balance, harmoni og forbindelse til sig selv og deres omgivelser.